image


Inleiding

 
Eind 2007 ben ik begonnen met ayurveda cursussen en in 2008 met de massagecursussen.
Ik volgde deze cursussen bij John Marchand in de kruidenboerderij te Lebbeke.       Elke massage is gespreid over 2 dagen zowel theorie als praktijk en een uitwisseling, 1 maal masseren en 1 maal gemasseerd worden.
Tijdens de cursussen worden de massages begeleidt door leraar John, dit gebeurt aan de hand van de cursusbladen.
Maar naarmate ge meer ervaring krijgt met masseren, legt ge u eigen gevoelens in massage en werkt ge meer intu´tief en naar de behoefte van de gemasseerde

Opleidingen met getuigschrift, dat betekende :
- massage examen in de les,
- theoretisch examen,
- 1 persoon 5 x masseren
- 5 personen 1 keer masseren.

Opleidingen met diploma, en ja daar moet ge wat meer voor doen :
- massage examen in de les,
- theoretisch examen,
- 10 personen meerdere keren masseren,
- 10 daagse zuiveringskuur en uren stage.

Momenteel heb ik 3 personen genoeg gemasseerd  en het massage examen gedaan.
Naarmate ik meer personen genoeg gemasseerd heb, voltooi ik ook de andere voorwaarden.
Het is niet makkelijk om personen te vinden voor de massages, langs deze weg zal het hopelijk wel lukken.
De massages zijn naakt ,daar ze gebeuren met warme olie, alle lichaamsdelen die op dat ogenblik niet gemasseerd worden zijn bedekt met handdoeken.

Ik maak ook gebruik van etherische oliën en verwarm de kamer met een infra rood spiegel.
Beiden hebben een positieve invloed op de massage.
De etherische oliën geven nog meer helende werking op de plaatsen waar die nodig is.
De warmte van de infrarood spiegel dringt diep in de weefsels wat een gunstige uitwerking heeft op de spieren.

Ayurvedische massages zijn helend, holistisch, intuïtief en met warme olie.
Ik zal jullie in het kort vertellen wat de massage vooraf gaat, hoe de massage zelf verloopt bespreek ik afzonderlijk per massage.
Helend betekent genezend, dus niet zomaar een welness massage, het is aangeraden dat men zoveel mogelijk van de gemasseerde weet, operaties ,ziekten , medicamenten, kwalen en dergelijken.

De docha’s staan beschreven in het hoofdstuk docha’s, maar ik geef hier nog een korte samenvatting omdat ze belangrijk zijn voor de massage.
De vijf elementen, namelijk aarde, water, vuur, lucht en ether (ruimte) vormen samen de drie docha’s, vata, kapha en pitta, ook wel tridoscha genoemd. Vata is ether en lucht, pitta is vuur en water en kapha water en aarde. Bij de geboorte hebben we een lichaamsbouw( prakriti) en zijn de docha’s in evenwicht, naarmate we ouder worden kan dat evenwicht verstoord worden door bepaalde invloeden, dan krijgen we een conditie ( vikruti).We proberen via voeding, massage en onze levenswijze, de docha’s terug in evenwicht te brengen en zo terug gezonder te leven.
De guna’s zijn ook eerder beschreven.

Als u ge´nteresseerd bent in een massage stuur ik via e-mail 3 bladen op, prakriti ,vikruti en guna’s, die worden dan ingevuld en terug gestuurd naar info@fachke.be en dan kan er een afspraak gemaakt worden voor de 1 ste massage.

Voor de massage stel ik nog een paar vragen over de toestand op het moment zelf. Een massage duurt rond de 2u begin invullen blad tot einde massage rust inbegrepen Ondertussen heb ik mijn eigen massagekamer en sinds kort een massagetafel, normaal gebeurt de massage op de grond, maar wegens pijn aan de knieën ben ik overgestapt op de massagetafel. U kunt de foto’s van de opbouw en een filmpje, hoe het nu is bekijken onder het hoofdstuk massagekamer foto’s en massagekamer film.Ik hoop dat jullie me kunnen helpen om mijn examen tot een goed eind te brengen

 
invulformulier

 

imageimageimage